Zoeken en Boeken: Harrachov

Vakantie in Harrachov, Tsjechië

Harrachov

Vakantie in Harrachov

In het westen van het Reuzengebergte, de regio Liberec, ligt het toeristische bergstadje Harrachov. Men die een beetje bekend is met Tsjechië en gek is op de wintersport heeft vast wel eens van dit gezellige plaatsje gehoord. Harrachov is namelijk één van de populairste wintersportplaatsen van Tsjechië. De stad heeft zijn naam te danken aan graaf Harrach, die als allereerste ski’s meenaam naar Bohemen. Dat was het begin van de skitraditie die vandaag de dag nog volop voortleeft in het sfeervolle Harrachov. Maar wist u ook dat Harrachov niet alleen leuk is om in de winter te bezoeken en zich het gehele jaar door uitstekend uitleent als heerlijke vakantiebestemming? Vooral natuurliefhebbers en men op zoek naar een vakantie vol avontuur en (sportieve) activiteiten zullen in Harrachov helemaal op hun plekje zijn. Want in de prachtige omgeving waarin dit bergstadje zich bevindt is naast dat u er de ogen uitkijkt, genoeg leuks te doen.

In Harrachov vindt u allerlei toeristische winkeltjes, wat u er echter ook vindt zijn een glasblazerij en glasmuseum. De stad heeft namelijk een eeuwenoude glasblaas traditie, en over de geschiedenis hiervan kunt u in het plaatsje van alles te weten komen. Zo kunt u een rondleiding nemen door de op één na oudste glasfabriek van Tsjechië, het is best wel bijzonder om van dichtbij te bekijken hoe het proces in gang wordt gezet. In het glasmuseum kunt u het prachtige glaswerk bewonderen en zelfs tegen een zeer aantrekkelijke prijs aanschaffen. Er is veel vakantievertier te beleven in Harrachov. U vindt hier onder andere een rodelbaan, tenniscentrum, openluchtzwembad, midgetgolfterrein, 9-holes golfbaan, maar ook gezellige terrassen, leuke bars, prima restaurants en een leuk marktje. Door het aantrekkelijke prijspeil en de gemoedelijke sfeer zult u zich hier meteen thuis voelen

 

Activiteiten in Harrachov

Harrachov is gelegen in een schilderachtige bergachtige omgeving met vele bossen dus vergeet vooral uw wandelschoenen niet mee te nemen! De natuur smeekt erom ontdekt te worden en wat zullen de ogen worden beloond tijdens de wandeltochten die u hier maakt. Vooral de Mumlava watervallen lenen zich uit voor een indrukwekkende wandeltocht. De watervalpartij wordt gevormd door de ongeveer 10 meter hoge mumlavský vodopád waterval en diverse kleinere watervalletjes. Vanaf de houten brug kunt u heel goed zien hoe het water naar beneden klettert, maar het is ook mogelijk om onderaan de waterval het waterspektakel te aanschouwen. Bezoekt u de Mumlava watervallen op een warme zomerdag? Dan bent u vast wel aan wat verkoeling toe. Rol de broekspijpen omhoog en laat de benen maar lekker in het water zakken. Al pootjebadend kunt u even tot rust komen van de wandeling. Heeft u inmiddels trek gekregen? Iets verderop van de watervallen bevindt zich een restaurant, genaamd U lišáka. Vroeger was dit een boswachtershuis, nu kunt u er terecht om een lekker hapje te eten. Het Reuzengebergte staat erom bekend een walhalla voor wandelliefhebbers te zijn, dus natuurlijk zijn er nog tal van andere toffe wandeltochten mogelijk tijdens uw vakantie naar Harrachov. Zo is ook het gebied tussen Myto (het lagere deel van Harrachov) en Rokytnice nad Jizerou waar de rivier Jizera door de diepe rotsmijn stroomt werkelijk fabelachtig en geweldig om te voet te ontdekken. Hier bevinden zich zeer uitgestrekte en gevarieerde bergbossen. De herfstkleuren van de beuken in het Jizerskydal zijn net zo onvergetelijk als de lentekleuren die dit riviergebied zijn specifieke kleur geven.

Houden u kids ervan om lekker te klimmen en te klauteren? Neem ze dan mee naar het klimpark! Hier kunnen zij zich uitleven met een serie kunstmatige hindernissen van touwen en staalkabels en als echte aapjes over de parcours heen bewegen. Voor een letterlijke spetterende dag gaat u naar Aquapark Liberec. Hier bevindt u zich opeens in een pittoreske badplaats, waar een mysterieuze onderwaterwereld zich schuil houdt. Terwijl de kids bezig zijn deze onderwaterwereld te ontdekken, kunt u even lekker ontspannen tijdens een massage of eventjes de sauna induiken. Ook leuk om met kids te doen, is een ritje in de bobsleebaan. Stap de bobslee in en bereid zich voor op een adrenaline rush. In snelle vaart zoeft de bobslee zo over de baan. Dat wordt gieren van plezier.

Harrachov ligt zo’n 3 km van de grens met Polen, u kunt dus prima een bezoekje brengen aan het buurland. Hoe leuk is het namelijk om tijdens uw vakantie naar Tsjechië niet één, maar twee landen te ontdekken!

 

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Harrachov en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie