Zoeken en Boeken: Rokytnice nad Jizerou

Vakantie in Rokytnice nad Jizerou, Tsjechië

Rokytnice nad Jizerou

Vakantie in Rokytnice nad Jizerou

Rokytnice nad Jizerou is een eeuwenoud bergstadje, gelegen in het westen van het Reuzengebergte in een pittoreske vallei tussen de bergen Kotel en Lysá Hora. Het langgerekte centrum van het plaatsje valt uiteen in Dolni (laag) Rokytnice en Horni (hoog) Rokytnice. Voor het onstaan van het stadje gaan we terug naar de 17e eeuw, waar het als allereerst het tehuis was van mijnbouwers. Naast de mijnbouw waren ook de textielindustrie, en net zoals het nabijgelegen Harrachov, de glasblazerij erg belangrijk. De jaren 50 was een belangrijke periode voor Rokytnice nad Jizerou, er werden toen namelijk de eerste skiliften gebouwd. Dit was het begin van de ontwikkeling tot het worden van een erg geliefde toeristische bestemming. Tegenwoordig reizen veel toeristen s’winters af naar Rokytnice nad Jizerou om te genieten van de uitstekende wintersportmogelijkheden. De stad beschikt zelfs over één van de grootste skicentra van Tsjechië. Aan sneeuwpret is hier in de wintermaanden geen gebrek, maar ook in de zomer is het hier heerlijk vertoeven.

In het centrum van Rokytnice nad Jizerou vindt u leuke restaurants en sfeervolle terrassen. Voor een lekker hapje en drankje zit u hier dus wel goed. Ook vindt u hier andere leuke faciliteiten zoals een tennishal met fitness, volleybal velden, een bowlingbaan en sauna.

De prachtige omgeving waarin Rokytnice nad Jizerou zich bevindt is een lust voor het oog, u geniet hier van unieke panoramische vergezichten op de natuurlijke omgeving. Vooral rustzoekers en natuurgenieters zullen het hier heerlijk hebben. Ook men die graag actief bezig is zal het hier prima naar de zin hebben. Het gebied leent zich perfect voor allerlei outdoor activiteiten. Wandelen, fietsen, kanoën. Op welke manier verkent u het beeldschone landschap?

Activiteiten in Rokytnice nad Jizerou

We gaven het net al even aan, tijdens uw vakantie naar Rokytnice nad Jizerou zult u genoeg activiteiten in de natuur kunnen ondernemen. De vele kilometers lange wandelpaden wachten erop bewandeld te worden. Of stapt u liever op de fiets? Prima, want naast uitgezette wandelroutes zijn er hier heel veel fietsroutes te vinden. Hoe u de omgeving ook verkent, genieten zult u tijdens de ontdekkingstocht zeker. Dacht u overigens dat het ontbreken van een dik pak sneeuw u ervan moet weerhouden om te skiën? Dan heeft u vast nog nooit van gras skiën gehoord! Oké het is natuurlijk niet hetzelfde als echt met lange latten de besneeuwde heuvels af te glijden, maar leuk om een keer te proberen is het wel. Bent u een echte adrenaline fan en deinst u niet terug voor grote hoogtes? Ga dan paragliden! Zweven boven het prachtige Reuzengebergte is echt een bijzondere ervaring en geeft u een uniek uitzicht. En wat een gevoel van vrijheid ervaart u terwijl u geruisloos door de lucht zweeft. Voor de kids is er ook genoeg leuks te doen in de omgeving, zij kunnen bijvoorbeeld als echte aapjes lekker klimmen en klauteren in het klimpark. Hoe de kids in het klimpark als aapjes tussen de bomen kunnen klauteren, kunnen zij als visjes in het water zwemmen in het zwembad, dat ook in de nabije omgeving is te vinden. En een paar luide bommetjes vanaf de kant kunnen natuurlijk ook niet missen. Houdt u ervan om af en toe een hengeltje uit te gooien? Langs de Jizera kunt u prima vissen. Neem plaats op een grote steen, gooi de dobber in het water en nou maar hopen dat er iets toehapt!

 

 

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Rokytnice nad Jizerou en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie