Zoeken en Boeken: Svoboda nad Upou

Vakantie in Svoboda nad Upou, Tsjechië

Svoboda nad Upou

Vakantie in Svoboda nad Úpou

Op zoek naar een ontspannen vakantie in een prachtige omgeving? In het gezellige bergstadje Svoboda nad Úpou worden deze wensen vervuld. Het plaatsje gelegen in de regio Hradec Králové wordt ook wel de toegangspoort tot het Reuzengebergte genoemd. Met de vele toeristische routes waarvan de startpunten in dit stadje liggen kunt u vanuit Svoboda nad Úpou uitstekend het prachtige Reuzengebergte verkennen. Natuurliefhebbers zullen hun geluk niet op kunnen in dit groene paradijs. Het is hier het hele jaar door heerlijk om vakantie te vieren. In de zomer leent het gebied zich voor de meest prachtige wandeltochten. Van uitdagende tochten in de bergen en langs indrukwekkende rotsformaties tot gemoedelijke wandelingen door idyllische bossen en langs meren die uitnodigen tot het nemen van een verfrissende duik. In de winter kunt u hier genieten van een wonderschoon besneeuwd landschap en de afdalingen van het leuke skiareal Duncan. Welk seizoen het ook is, de natuurgenieter zal het in Svoboda nad Úpou altijd heerlijk hebben.

Een kijkje in de geschiedenis laat zien dat er twee industrieën enorm belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de bergstad; de mijnbouw en de papierindustrie. Heel wat eeuwen terug, in de 16e eeuw, bevond zich in Svoboda nad Úpou een nederzetting van mijnbouwwerkers. De Dertigjarige Oorlog bracht de achteruitgang van de mijnbouw met zich mee en twee eeuwen na het ontstaan van de industrie in de stad kwam de mijnbouw definitief tot een stop. De mijnbouw maakte plaats voor een andere industrie, een industrie waardoor Svoboda nad Úpou een belangrijke industriestad werd, namelijk de papierindustrie.

Svoboda nad Úpou wordt steeds een populairder recreatiecentrum dankzij de gunstige ligging en de ontwikkeling van het plaatsje. De omgeving van het bergstadje biedt vele faciliteiten speciaal geschikt voor gezinnen met kinderen. U vindt hier een bowlingbaan, gameroom met tafeltennis, en genoeg plekjes om de hengel uit te gooien. Ook bevinden zich hier naast wandelpaden, volop fietspaden en de mogelijkheid tot het huren van mountainbikes en scooters.

Activiteiten in Svoboda nad Úpou

Svoboda nad Úpou is dé ideale bestemming als u op zoek bent naar een ontspannen, maar actieve vakantie. Het hele jaar door leent dit gebied zich perfect voor allerlei outdoor activiteiten. In de winter trekt u hier de ski’s aan en in de zomer de wandelschoenen. Heerlijke wandeltochten wachten u hier op. Ga op pad met een goedgevulde rugzak  boterhammen en flesjes water en ontdek op uw gemak de prachtige omgeving. Onderweg kunt u van alles tegen komen, kabbelende beekjes, felgekleurde groene moerassen, dichte bossen, indrukwekkende rotsformaties. Zo wandelend in de buitenlucht ervaart u niet alleen een ultiem gevoel van vrijheid maar voelt u zich ook verbonden met Moeder Natuur. U kunt de wandeling zelf zo gemoedelijk of uitdagend mogelijk maken, er is keuze zat! Springt u liever op de fiets? Dat is geen enkel probleem. Svoboda nad Úpou stikt van de fietspaden. Ontdek met de wind in de haren de schitterende natuur. Wat dacht u van het maken van een picknick tussenstop? Zet de fiets even aan de kant, gooi een handdoek uit en geniet van een unieke picknick midden in de Tsjechische natuur. Naast wandelen of fietsen is er nog een andere optie voor het verkennen van de omgeving. U kunt hier te paard door het landschap stappen, hoe tof is dat?

Svoboda nad Úpou bevindt zich dichtbij tal van andere leuke steden. Bezoek bijvoorbeeld het leuke plaatsje Spindleruv Mlyn, waar zich een tof aquapark en een leuk klim en klauterpark bevinden. Met een uitstapje naar Spindleruv Mlyn tovert u zeker weten een glimlach op het gezicht van uw kids. Hier bevinden zich overigens ook veel heerlijke restaurants en gezellige disco’s. Niet alleen de kids zullen een dagje Spindleruv Mlyn dus waarderen. Janské Lázně is ook een leuk plaatsje om met het hele gezin te bezoeken. Hier vindt u een boomkroonpad, waar u wandelt tussen de toppen van de bomen. Het boomkroonpad ligt in het hart van het Reuzengebergte, vlakbij de hoogste berg van heel Tsjechië, de Sněžka. U kunt zich voorstellen dat het uitzicht op de top van de uitkijktoren fenomenaal is. Het bijzondere van dit boomkroonpad is dat een deel zich ondergronds bevindt. Hier begint de wandeltocht. Het boomkroonpad in Janské Lázně geeft u de unieke ervaring om zich zowel onder als boven het Reuzengebergte te bevinden.

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Svoboda nad Upou en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie