Zoeken en Boeken: Bratislava

Vakantie in Bratislava, Slowakije

Bratislava

Vakantie in Bratislava

Bratislava, niet de eerste stad waar u aan denkt bij een stedentrip, toch is deze 500.000 inwoners tellende stad meer dan de moeite waard en het zit op nog geen 2.5 uur vliegen van Amsterdam.

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. De stad ligt in het uiterste zuidwesten van het land, aan weerszijden van de Donau en aan de voet van de Kleine Karpaten.

Bratislava De Burcht (Hrad) is het symbool van de stad, een hoekig gebouw aan de westkant van het centrum op een heuvel aan de Donau.

Het historische stadshart heeft enkele schilderachtige straatjes. Hier bevindt zich ook de Michaeltoren die onderdeel is van de oude stadsmuur. De beroemde Martinsdom is de grootste kerk van Bratislava, eeuwenlang zijn hier de koningen van Hongarije en Oostenrijk gekroond. Wat ook zeker een bezoekje waard, al is maar vanwege de historische betekenis, is het Primatiaal Paleis. Hier tekende Frankrijk en Oostenrijk, na de slag bij Austerlitz, in 1805 de vrede van Presburg.

Bratislava is een uitstekende stad om eens heerlijk te gaan winkelen. Het stadscentrum kenmerkt zich door vele boetieks maar ook de grotere (design)ketens ontbreken niet. Het voordeel is dat alle grote winkelketens in het centrum van Bratislava liggen, perfect dus voor de fanatieke shoppers.

Wilt u na een dag shoppen of cultuur snuiven bijkomen? Geen enkel probleem de stad ademt namelijk een gezellige sfeer door de vele cafés, terrassen en eetgelegenheden. Geniet bijvoorbeeld aan de kade van de Donau (op een terrasje) van een heerlijk drankje en/of dito diner.

Bratislava Donau

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Bratislava en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie