Zoeken en Boeken: Cesky Krumlov

Vakantie in Cesky Krumlov, Tsjechië

Cesky Krumlov

Vakantie in Český Krumlov

De parel van Zuid-Bohemen, dat is hoe het pittoreske stadje aan de kronkelende rivier de Moldau, ook wel wordt genoemd. Tijdens de wandeling door Český Krumlov lijkt u zich wel in een sprookje te begeven. Het stadje wordt namelijk gesierd door smalle schilderachtige middeleeuwse straatjes en wel meer dan 300 mooie historische gebouwen. Dwaal eens zonder doel en kaart door de stad en u zult via de vele slingerende steegjes de mooiste plekjes en antieke huizen tegen het lijf lopen. Boven de stad verheft zich het prachtige 13e eeuwse Český Krumlov kasteel, dat vanaf een hoge rots neerkijkt op de renaissance-architectuur en dat samen met de sprookjesachtige binnenstad voor een heel intiem en indrukwekkend stadsbeeld zorgt. Český Krumlov is zelfs zo mooi, dat UNESCO de stad in 1992 op de Werelderfgoedlijst plaatste. Het is dan ook niet voor niets dat Český Krumlov als de op één na belangrijkste toeristische bestemming van Tsjechië wordt gezien.

Český Krumlov centrum van cultuur en gezelligheid

Net zoals vele andere steden beschikt ook Český Krumlov over een rijke geschiedenis met tal van verschillende verhalen. Door de stad heen verschuilen zich allerlei verwijzingen naar die verhalen. Volgens één van de verhalen zou de stad in handen zijn geweest van een familie genaamd de Witigonen. Deze familie zou afstammen van een zoon van een Romeinse familie, Vitek. Samen met zijn vrouw en kind vertrok Vitek in de zesde eeuw van Rome naar Zuid-Bohemen. Hier lachte het geluk hem toe. Naast dat hij zijn gezin uitbreidde met vier zonen, verkreeg hij hier steeds meer land,  dar hij verdeelde over zijn kroost. Elk van de vijf zonen had een roos in een andere kleur als wapen. De gekleurde roos stond symbool voor het stuk land dat zij bezaten. In het stadswapen van Český Krumlov is een vijfbladige roos te zien. Český Krumlov staat niet alleen bekend als een stad met een rijke historie, maar ook als centrum van cultuur en gezelligheid. De stad zit vol leuke winkeltjes en sfeervolle cafés. Dus wilt u na een heerlijke dag de stad verkent te hebben een drankje doen, dan heeft u hier een ruime keuze. Ook voor een lekker hapje zit u hier goed. Restaurants zijn er namelijk genoeg te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld dineren aan de romantische rivier de Moldau. Geniet van de schoonheid van de stad onder het genot van een heerlijke maaltijd. Bent u dol op muziek? Bezoek dan het Internationale muziekfestival, of het festival van Renaissance muziek. Český Krumlov beschikt over alle ingrediënten voor het beleven van een geweldige stadstrip. Sla deze prachtige stad dus vooral niet over tijdens uw vakantie in Tsjechië. Laat u betoveren door het prachtige Český Krumlov.

Activiteiten in Český Krumlov

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Český Krumlov. Hier komt u de één na de ander tegen. Dominant in de stad is het indrukwekkende kasteel. Na de burcht van Praag is dit zelfs het grootste kasteel van Tsjechië! Wandelend door de gangen en kamers van het kasteel kijkt u de ogen uit. Hier loopt u onder andere door koninklijke appartementen, een barok theater, een prachtige balzaal en een mooie kapel. Na het beklimmen van de 162 treden wordt u beloond met een geweldig uitzicht over de stad. Geloof ons, het uitzicht is de klim meer dan waard. Een ander prominent gebouw dat over de stad heen kijkt is de St. Vituskerk. De mooie gotische kerk is niet te missen tijdens uw tocht door Český Krumlov. Neem ook vooral een kijkje binnen in de kerk. Český Krumlov ligt in de lus van de Moldau. Hoe leuk zou het zijn om met een kajak of kano rondom de historische stad te peddelen? Op meerdere plekken in  Český Krumlov zijn huurmogelijkheden te vinden. Zo ziet u de stad vanuit een nieuw perspectief! Ook leuk om te bezoeken is een museum over fotografie, waar u door middel van foto’s kunt zien hoe het leven in Český Krumlov 100 jaar geleden was. Een echte aanrader is een theatervoorstelling bezoeken in de kasteeltuin. Het bekendste festival is het Slavnosti petilisté ruže-festival. Dit wordt elk jaar gehouden in het Zonnewende-weekend in juni. Tijdens dit feest wordt er geen verkeer toegelaten in het centrum en verandert Český Krumlov in een echte middeleeuwse stad. Er vinden onder andere in het kasteel en bij de rivier dans- en theatervoorstellingen plaats. Het festival eindigt met een vuurwerkshow boven het kasteel. Er zijn weinig plaatsjes te vinden waar cultuur en romantiek zo goed hand in hand gaan. En als u dan alles in Český Krumlov heeft gezien, dan maakt u toch een uitstapje naar Praag?

 

Cesky Krumlov

Favorieten

Onze aanbevelingen

Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Cesky Krumlov en geniet van een fantastische zomervakantie!

Locatie