Zoeken en Boeken: Rabi

Vakantie in Rabi, Tsjechië

Ga direct naar:

   Rabi

   Vakantie in Rabí

   Het kleine dorpje Rabí ligt in de regio Pilsen. Dit rustieke dorp staat voornamelijk bekend om de aanwezigheid van de grootste Tsjechische kasteelruïne. Kasteel Rabí staat trots op een verhoogd voorgebergte en kijkt uit over een prachtig groen landschap. Het kasteel wordt door zijn omvang ook wel de koning onder de Tsjechische kastelen genoemd. Koning kasteel Rabí functioneerde onder andere als bescherming van de handelsroute tussen Passau en Praag en heeft daarmee dus een erg belangrijke rol gespeeld. Vandaag de dag is slechts het torso van het ooit zo machtige kasteel bewaard gebleven. Dit maakt een bezoek echter niet minder indrukwekkend. Wandelend door de ruïnes van het kasteel wordt u eventjes mee terug in de tijd genomen.  Rabí is een vredig en rustig dorpje, waar vooral heerlijk gewandeld kan worden. Er zijn genoeg leuke steden in de buurt waar u allerlei activiteiten kunt ondernemen. De leukste steden zijn: Pilsen (55 km) en de prachtige hoofdstad Praag (106 km).

    

   Activiteiten in de omgeving van Rabí

   Ongeveer 55 km van Rabí ligt het leuke Pilsen, een stad met betoverend mooie architectuur. Het oude centrum van de stad wordt gesierd door tal van lieflijk pastelgekleurde herenhuizen in barok- en renaissancestijl. Zoals de naam misschien al een beetje doet vermoeden, is Pilsen de geboorteplaats van het Pils bier. Bierliefhebbers, sla deze stad niet over! De cafés en restaurants hebben namelijk een fantastisch menu met de beste Europese biertjes. In de stad bevindt zich één van de bekendste brouwerijen ter wereld, waar u een museum kunt bezoeken en een tour door de kelders kunt maken. Pilsen is zo’n bierstad, dat u hier zelfs terecht kunt voor een heuse bier spa, waar u onder andere kunt genieten van een bier bad en bier peeling. Klinkt een beetje gek en dat is het misschien ook, maar een bijzondere ervaring is het wel. Naast een hotspot voor bierfans is Pilsen ook erg populair onder de festivalgangers. Voor elk seizoen is er een festival, in de zomer is er het Living Streets Festival, met allerlei leuke en getalenteerde straatmuzikanten en open-air theaterstukken. U heeft in deze stad musea voor het uitkiezen en ook voor een bezoekje aan een dierentuin zit u hier goed.

   Iedereen heeft wel eens gehoord van “De Gouden Stad” Praag, de stad van de 100 torens. Praag is hot, ieder jaar komen tal van toeristen naar de Tsjechische hoofdstad voor een heerlijke stedentrip. Dat is ook niet voor niets, want naast het zijn van één van de mooiste steden van Europa, is er hier genoeg leuks te doen. De stad stikt van de prachtige bezienswaardigheden: De beroemde Karelsbrug met zijn 30 heiligenbeelden en tal van kunstenaars, het oude stadsplein met schitterende gebouwen en Astronomische klok, de weelderige paleistuinen van Malá Strana, de Praagse Burcht met het Gouden Straatje, het Joodse Praag met vijf synagogen, en ga zo maar door. In Praag kunt u uren en uren rondwandelen zonder zich ook maar een minuut te vervelen. De stad heeft tal van restaurants en cafés, naast dat Praag zelf al een feestje is, kan hier tot in de late uurtjes  goed worden gefeest.

   Op zo’n 28 km van het kleine Rabí bevindt zich het charmante stadje Klatovy. Deze historische stad is de toegangspoort naar het waanzinnig mooie Nationaal Park Šumava. Klatovy dankt zijn charme vooral aan de mooie historische monumenten. Wandelend door het stadje bekijkt u de mooie architectuur en kunt u eventjes neerstrijken bij een leuk terrasje of gezellig restaurant. Een spannende activiteit ervaart u ondergronds tijdens een tocht door de Klatovy-catacomben, waar u oog in oog komt te staan met mummies.

   Favorieten

   Onze aanbevelingen

   Boek nu één van onze favoriete bestemmingen in Rabi en geniet van een fantastische zomervakantie!

   Locatie